Email sent!
There has been an error, please check the information you entered and try again.

Case-historie: Danfoss skifter prototype ud med hyldevarer i ny test-strategi

Fra en gammel, skræddersyet prototype til et nyt system baseret på velafprøvede hyldevarer. Da industrivirksomheden Danfoss skulle væk fra en brændende testplatform, faldt valget på en standardløsning fra CIM.AS.

Christhian Cardona klikker en grå plastkasse på størrelse med låget fra en skotøjsæske ned i et fikstur foran sig. Han lukker fiksturet og sætter gang i en testprocedure med et tryk på en skærm.

En blå statusbjælke udvider sig gradvist henover skærmens bund, indtil den når 100 pct.

"Nu er den færdig," siger Christhian Cardona, da en smiley og en opadvendt tommelfinger toner frem på skærmen. Han sætter et klistermærke på modulet, som nu er færdigtestet, godkendt og klar til pakning.

Vi er hos industrivirksomheden Danfoss i Nordborg på Als, hvor Christhian Cardona i rollen som process development engineer har båret ansvaret for at føre virksomheden væk fra en brændende platform til test af joysticks, skærme og controllere i Danfoss' MC088-familie. MC088-controlleren - som den netop testede grå plastkasse - er hjernen i de styringssystemer, Danfoss fremstiller til gravemaskiner, traktorer og andre off-highway køretøjer.

Det nye testsystem er leveret af CIM.AS og har netop ladet en byge af forskellige I/O-testsignaler regne ned over MC088-controllerens porte. En kort spadseretur derfra finder man den gamle testopstilling – en prototype med at hav af kabler stikkende ud fra sig – som skulle flyttes til Danmark, da Danfoss nedlagde en afdeling i Sverige.

Da industrivirksomheden Danfoss skulle væk fra en brændende testplatform, faldt valget på en standardløsning fra CIM.AS. (Foto: Mikkel Meister)

Flytning satte test på pause

Flytningen skulle vise sig at blive en udfordring:

"Der forsvandt noget viden sammen med de svenske medarbejdere, og noget af udstyret, bla. fiksturerne, var op til 30 år gammelt. Hardwaren var næsten umulig at overskue med en masse kabler og lodninger over det hele, og det samme gjaldt koden, som også var meget komplekst opbygget. Vi kunne se, at der var en stor risiko for, at prototypen ikke ville starte op efter flytningen," fortæller Christhian Cardona.

I september 2015 gik jagten på en leverandør af en ny testplatform ind, og efter screening af flere mulige leverandører faldt valget på CIM.AS.

"Vi var på udkig efter en løsning, hvor både software og hardware er standardiseret, og derudover ville vi gerne kunne modtage support med det samme. CIM tilbød samlet set en meget god løsning, og vi kunne desuden arbejde sammen med dem om at løse problemet med protokollerne," siger han.

Christhian Cardona fremhæver opbygningen af den nye testplatform med standardkomponenter fra CIM.AS' samarbejdspartnere 6TL Engineering, Microsoft og National Instruments, herunder LabView og TestStand.

"Vi vidste, at de ikke var den billigste leverandør. Men den store forskel i forhold til konkurrenterne var, at CIM tilbød en meget standardiseret løsning i stedet for at udvikle deres egen hardware og software in-house. Det betyder, at prisen med tiden går nedad, fordi vi for eksempel kan bestille en ny hardwaredel fra 6TL ud fra et varenummer i stedet for at skulle betale for at få delen fremstillet en gang til," siger Christhian Cardona.

Hardwaren var næsten umulig at overskue med en masse kabler og lodninger over det hele, og det samme gjaldt koden, som også var meget komplekst opbygget. Vi kunne se, at der var en stor risiko for, at prototypen ikke ville starte op efter flytningen," fortæller Christhian Cardona om den gamle test-prototype. (Foto: Mikkel Meister)

"Vi vidste, at de ikke var den billigste leverandør. Men den store forskel i forhold til konkurrenterne var, at CIM tilbød en meget standardiseret løsning i stedet for at udvikle deres egen hardware og software in-house. Det betyder, at prisen med tiden går nedad, fordi vi for eksempel kan bestille en ny hardwaredel ud fra et varenummer i stedet for at skulle betale for at få delen fremstillet én gang til".

— Christhian Cardona, process development engineer hos Danfoss.

Hyldevarer reducerer Total Cost of Ownership (TCO)

For Danfoss betyder brugen af standardkomponenter også, at testløsningen mere smertefrit kan overføres til andre steder, hvor virksomheden er repræsenteret, for eksempel USA og Asien.

Hos CIM.AS er det en helt bevidst strategi at være konkurrencedygtig på prisen på den lange bane, men ikke nødvendigvis ved kundens første øjekast. Det sker ved at basere alt fra testplatform, instrumentering og fiksturer til sequencer-software og frameworks på velafprøvede hyldevarer.

"Prisen for at anskaffe et testsystem baseret på hyldevarer kan være højere. Men vores erfaring fra 20 år i testbranchen viser, at de samlede omkostninger over systemets levetid falder, fordi udgifterne til drift og vedligehold er mindre," siger salgsdirektør i CIM.AS, Anders Meister.

CIM.AS åbnede i forbindelse med Danfoss-projektet et kontor i Nordborg for at have supporten tæt på begivenhedernes centrum. Det har været afgørende for at lykkes med at skifte den gamle prototype ud med den nye testløsning.

Også fremadrettet står CIM.AS klar til at hjælpe med support og eventuel oplæring af nye ansatte.

"Testen af controllere og joysticks fortsætter hos Danfoss, og med samarbejdet med CIM ser det ud til, at vi også har en god løsning i fremtiden," siger Christhian Cardona.(Case-historien er udarbejdet på opdrag fra og i samarbejde med CIM Industrial Systems A/S og Danfoss).